Tuesday, September 1, 2009

1st time naik ambulan...hehehe..

Kerana tekanan darah aku naik mendadak (walaupun aku x pernah ada darah tinggi....dan sepanjang waktu mengandung...selalu tekanan darah rendah)....jadi terpaksa lah aku dihantar ke hospital.......ini serius ( macam kata wonder pet...hehehe ) Pukul 8.20pagi...ambulan sampai....petugas spital datang...angkat aku letak atas katil...then tolak nak pegi kat ambulan....sepanjang laluan nak ke ambulance...semua org dalam klinik pandang aku....malunya aku...malu seumur hidup....nie lah first time aku naik ambulan....dalam hati dok berkata2....nanti kalau org jumpa aku kat mana2...mesti diaorang kata...dia nie lah yg ari tu yg kat klinik org tolak naik ambulan tu..( aku yg kata....buat andaian sendiri....)Aku x sempat nak bgtau husband aku kata aku kena masuk spital....doc kata x payah...nanti diaorg akan call dia....Dalam ambulan...hati berdebar2....malu pun ada...nak gelak pun ada...hairan pun ada...maklumlah pertama kali....Selalu aku tengok orang naik ambulan...hari nie aku pulak yg naik ambulan...hehehe..
Sampai saja kat spital aku terus di tolak masuk ke dewan bersalin....tp aku bukan nak bersalin lagi....pun....masuk jer dalam bilik tu...mak aii...ramainya ibu2 yg tengah tunggu turn nak bersalin....
Aku di letakkan dibilik paling hujung....kat dalam bilik tu...kena cucuk tangan sebelah kiri plak...doc nak masukkan ubat...adoiiiii...sakitnya.....dah lama x merasa dok spital....kali terakhir...masa operation appendik...Ini lah yg aku x suka...asyik kena cucuk...makan ubat...ambik darah...check darah...kalau dok spital...tp apa nak buat....dah namanya masuk spital....

1 comment:

kulop ludin said...

wah lama tak dengar cete..
Apa habor yea...
Kalau free,
leh pollow pokcik kat:
http://www.spendapintalgetah.com